به گزارش شهرآرانیوز - صندوق جهانی طبیعت (World Wide Fund for Nature) رویداد جهانی «ساعت زمین» را پایهگذاری کرده تا طی آن خانوادهها و کسب و کارها با خاموشکردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیرضروری به مدت یک ساعت اثرات تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان را به یاد آورند.
«ساعت زمین» رویدادی است که از یک ایده ساده شروع شد. این ایده را نخستینبار روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد در سال ۲۰۰۷ مطرح کرد و بعد از آن ۲.۲ میلیون نفر از ساکنین سیدنی چراغهای غیرضروریشان را خاموش کردند. بعد از سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند. این اقدام نمادین بهانهای است برای جلب توجه مردم جهان به وضعیت محیط زیست، آموزش جوامع محلی، درختکاری و جلب توجه مقامات سیاسی به برنامههای این رویداد.
در حال حاضر صندوق جهانی طبیعت (WWF) به عنوان بزرگترین سازمان غیردولتی زیست محیطی جهان مجری اصلی این برنامه بوده و امکانات خود در سراسر جهان را در اختیار این طرح گذاشته است، هر چند که این طرح غیرانتفاعی زیست محیطی در انحصار هیچ گروهی نیست و هر شخص و سازمانی میتواند در این برنامه مشارکت داشته باشد.
در ایران نیز این رویداد از سال ۱۳۹۰ با خاموشی چراغهای برج میلاد در تهران برگزار شد و در سال ۱۳۹۱ تعداد بیشتری از شهرها و اِلمانهای معروف کشور به این حرکت پیوستند و علاوه بر برج میلاد، برج آزادی تهران، سیوسه پل اصفهان، پل سفید اهواز و ساعت میدان شهرداری رشت نیز در این رویداد چراغهای خود را خاموش کردند.
با توجه به اهمیت جلب مشارکت مردم و افزایش آگاهی عمومی نسبت به گرمایش جهانی و لزوم تشویق شهروندان به کاهش مصرف انرژی موضوع به شهرداریهای مناطق ابلاغ شده و این برنامه در طرح استقبال از نوروز ١٤٠١ با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی با مشارکت خانه های محیط زیست محلات و کانونهای محیطزیست با مضمون اصلی خاموشکردن روشنایی المانهای مهم و شاخص منطقه و فضاهای شهری دارای پتانسیل، در قالب رویداد ساعت زمین در تاریخ ٢٦ مارس ٢٠٢٢ میلادی ٦ فروردین ماه ١٤٠١ در دستور کار قرار دارد.
آئین «ساعت زمین» ۱۴۰۱ شنبه (۶ فروردین) مصادف با ۲۶ مارچ از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه الی ۲۱ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در سراسر جهان برگزار میشود.
منبع: خبرآنلاین